Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

10 jel, hogy már nem vagy kezdő szülő

10 jel, hogy már nem vagy kezdő szülő

Az újszülöttek születése tagadhatatlanul csodálatos, azonban hihetetlenül kimerítő is lehet! Amikor már azt hiszed, hogy nem bírod tovább, van néhány tuti jel, ami tudatja veled - hivatalosan is túljutottál az újszülöttkori időszakon, és kiérdemelted a tapasztalt szülő címét! Nézd meg azt a tíz árulkodó jelet, amiből tudhatod, hogy ennek a gyakran fárasztó, de mégis hálás utazásnak a túloldalán vagy.

1. Kevesebb fotót készítesz - Amikor a babád először megszületett, valószínűleg több ezer fotót készítettél minden elképzelhető szögből. Most, hogy a pici már megnőtt, elmúltak azok az idők, amikor úgy érezted, hogy minden egyes pillanatot dokumentálnod kell.

2. Rendszeresen zuhanyozol - Á, igen, a forró zuhanyok luxusa! Amikor a kisbabád újszülött volt, valószínű, hogy ezek ritkák voltak (vagy éppen nem léteztek). De most, hogy már nem kell aggódnod, hogy kétpercenként etetni vagy pelenkázni kell, végre élvezheted a nagyon is szükséges öngondoskodást, a rendszeres zuhanyozás formájában.

3. Gyakorlatilag babasuttogó lettél - Legyen szó a sírásukról vagy a gügyögésükről, a szülői út ezen szakaszában úgy tűnik, előbb tudod, hogy mit akarnak, mint ők maguk! Ez szinte olyan, mintha lenne egy extra érzéked - Gratulálok az újdonsült szülőknek, megcsináltátok!

4. Mindennek megvan a maga ideje - A szunyókálástól az étkezésig, a játéktól a lefekvésig - a baba életében most már mindennek megvan a maga rutinja, ami végtelenül megkönnyíti a dolgot mindkettőtök számára!

5. Az "oké" elég jó lesz - Legyünk őszinték - amikor a baba megszületett, az összes elvárás kirepült az ablakon, és az "elég jó" lett az új fekete. Szánj egy pillanatot arra, hogy megveregesd vállad, amiért egy ilyen bizonytalan időszakban nem ragaszkodsz túlságosan a maximalizmushoz.

6. Elmenekültök randi estére - Ha a randi est nem létezett, amikor a baba megszületett, akkor dicséret jár nektek, hogy időt szakítottatok magatokra szülőként, miután elég idősek lettek ahhoz, hogy a nagymamával vagy egy másik megbízható felnőttel hagyjátok! Ó, milyen csodálatos érzés, hogy újra el tudtok menni valahová és felnőttként kapcsolódni (még ha csak havonta egyszer is).   

7. Kevesebb pelenkát cseréltek - Ne értsetek félre; a pelenkázás sokáig része lesz a szülői létnek, de a napi pelenkázások száma jelentősen csökken, ahogy a babák idősebbek lesznek - hála az égnek, igaz?!  

8. Ügyes leszel a multi-taskingban - Most, hogy a gyermeked napról napra önállóbbá válik, a szülők mindenhol örülhetnek az újonnan felfedezett képességüknek, hogy egyszerre több feladatot is el tudnak végezni a munka/háztartási feladatok/gyermekek gondozása között - #momlife!  

9. Elkezdted bevezetni a darabos dolgokat - A babák etetése sokkal könnyebb, amikor elkezdik bevezetni a szilárd ételeket az étrendjükbe - hirtelen az étel valami szórakoztató és interaktív dologgá válik, nem pedig csak egy újabb feladat a listán (különösen a nyűgös evőknél)!   

10. Alszol (jobban) - Végül azok az álmatlan éjszakák egyre ritkábbak és távolabb kerülnek egymástól, míg végül teljesen eltűnnek...

Gratulálunk kedves anyuka/apuka - üdvözlünk a tapasztalt szülők körében! Reméljük, hogy ez a tíz jel segít megmutatni, milyen messzire jutottatok mind Te, mind a Csöpséged a legelső közös napok óta - öleld át szorosan és légy büszke a kemény munkára! A szülői lét talán sosem lesz könnyű, de legalább már tudjuk, hogy van fény az alagút végén... vagy mondjuk inkább azt, hogy alvás? Élvezd minden egyes szakaszát ennek a hihetetlen utazásnak, amit szülői létnek hívnak, mert mielőtt észrevennénk, a kicsinyeink már az életet fogják felfedezni, anélkül, hogy mellettük lennénk... szippantás, …szippantás ;)